Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Wijn bij Kip

Wijn bij Kip

Wanneer het over wijn bij kiphebben, moet ik denken aan de slogan; “kip het meest veelzijdigste stukje vlees; KIP”
Helaas moet je dat veelzijdigste tegenwoordig vaak vervangen door mishandelste, dus met zijn allen moeten we nu aan de verantwoorde kip.

  • Filter resultaten
  • Smaak
    • Aromatisch
    • Droog
    • Elegant
    • Fris
    • Krachtig
    • Rond
    • Stevig
    • Vol
  • Druivenras
    • Cabernet Franc
    • Cabernet Sauvignon
    • Corvina
    • Gamay Noir
    • Merlot
    • Riesling
    • Rivaner
    • Zweigelt
  • Land
    • Duitsland
    • Frankrijk
    • Italië
    • Luxemburg
    • Oostenrijk
  • Regio
    • Beaujolais
    • Burgenland
    • Cote de Remich
    • Elzas
    • Nahe
    • Veneto
    • Zuidwest Frankrijk
  • Wijnhuis
    • Annick Stoffel
    • Closheim
    • Domaine de la Madone
    • Domaine De Laulan
    • Gino Fasoli
    • Hillinger
    • Krier
  • Soort wijn
    • Rood
    • Wit
  • Lekker bij
    • Aperitief
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kazen
    • Pasta
    • Salade
    • Vis
    • Vlees
  • Op hout gerijpt
    • Nee
    • Niet bekend
  • Afsluiting
    • Kurk
    • Schroefdop
  • Biologisch
    • Ja
    • Nee
  • Oogstjaar
    • 2016
    • 2017
    • S.A.
  • Prijs
    1. tot € 10,00
    2. meer dan € 10,00
Sorteren

Wijn bij Kip

Je kunt gewoon niet van wijn bij kip spreken wanneer je niet weet welke kip er op je bord ligt. Is het de bovengenoemde mishandelde soort, of eentje die lekker in de vrije ruimte zijn graantjes en piertjes loopt te pikken. Heb je een legkip of vleeskip in de pan, of in het slechtste geval een soepkip met te veel vlieguren, en ja daar komt ze de koningin onder de kippen; de Poule de Bresse. Dit is hét voorbeeld waar wijn niet mag ontbreken bij wijn bij kipuit Bresse. De Bresse kip is uniek omdat zij als enige een gecontroleerde herkomst heeft net als een goede fles wijn. Na de controle ontvangt zij een keramieken plaatje met nummer dat haar als een trouwring om de poot past.

Welke wijn bij kip is nu het lekkerst? 

Toch is er meer dan alleen de afkomst wat wijn bij kip tot een goede combi maakt. Het is de manier hoe zij zich presenteert; in volle glorie, uit de oven, van de BBQ, of heerlijk in een bad van rode wijn als coq au vin. Bij deze laatste variant is er de keuze voor wijn bij kip een wit of rood pannetje. Dit laatste is afhankelijk van de regio. In de Elzas is het vaak riesling wijn bij kip in de pan en het glas. In de Beaujolais, is de wijn bij kip natuurlijk een wijn van de gamay druif. En zo kunnen we nog vele regio’s afgaan, maar ik laat uw eigen fantasie de vrije loop.

Combinatie wijn bij kip en ........

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het ontleden van een kippetje geen sinecure. Je moet wel degelijk de messen slijpen. En niet alleen het mes, je moet als een chirurg te werk gaan om zoveel mogelijk van het lekkere vlees van het karkas op het bord te krijgen voor wijn bij kip. De filet is vaak voor de dames, de mannen houden van het kluiven, en dan het Y-vormige wens- of geluks-botje. Waarbij dromen schijnen uit te komen. Maar het sublieme blijft toch immer het oestertje. Ja u leest het goed het oestertje, dit is een klein lepelvormig stukje vlees dat op de rug van de kip zit (haasje) en is de ultieme smaak die wijn bij kiptot een feest maakt.

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?