Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Wijn bij Tonijn

Wijn bij Tonijn

Wijn bij tonijn,mijn beste ervaring was, een verse moot gegrilde tonijn met piperadesaus, een glas regionale rosé uit Saint-Jean-de-Luz. Wat kan daar in de naam van Bacchus nog overheen?

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

WIJN BIJ TONIJN UIT BLIK

Als wijn bij tonijnter sprake komt is het veelal de ingeblikte versie van een van de mooiste vissen die gevangen wordt. Veelal geserveerd op een voorgebakken stuk karton aangemaakt met halvanaise en wanneer je geluk hebt een augurkje. Hierbij kun je iedere wijn drinken die niet te uitgesproken is, maar wil je echt wijn bij tonijncombineren, dan zullen we toch naar de visboer moeten om de biefstuk onder de vissen zelf uit te zoeken en er thuis mee aan de slag te gaan.

WIJN BIJ TONIJN IN SALADES

Natuurlijk, kunnen we bovengenoemde tonijn uit blik in salades gebruiken, maar wanneer ik denk aan wijn bij tonijnin salade dan kom ik uit op de beroemdste salade uit het Zuid Franse  Nice: de Niçoise. Bij de diversiteit in smaken in deze salade; paprika, tomaat, uit, gekookt ei, olijven en bladsla, completeert een stuk gegrilde of gebakken tonijn dit optimaal. De wijn bij tonijnis van origine een goede rosé, maar ook een stevige witte wijn kan prima dienen als wijn bij tonijnin salade. Zelfs wanneer u een rode wijndrinker bent zou een fruitige Beaujolais u zeer tevredenstellen.

WIJN BIJ TONIJN VAN DE BBQ

Tonijn is bij uitstek een vis om rauw te eten, zoals sashimi, een frisse witte wijn uit de Gascogne komt dan goed tot zijn recht. Bij een carpaccio met een kruidendressing is een pinot grigio, een grauburgunder of gewoon pinot gris zeer smakelijk als wijn bij tonijn. Maak je er een tartaart van met een kappertje en goede dressing, dan zou een sauvignon met puntje hout van pas komen. Ga je echt op de Japanse toer, met b.v. wasabi, dan is kruidigheid met een zoetje je grootste vriend. Ben je van plan op de BBQ aan te zetten (gas of elektrisch) of zoals het hoort met kooltjes dan komt wat mij betreft de wijn bij tonijnin een heel ander daglicht te staan. Is de vis van wijn bij tonijnook nog eens de blauvintonijn, dan gaan we vol op het orgel, en komen wijnen uit de Loire in het vizier. Maar ook een goede spätburgunder van onze oosterburen is een feest. Het combineren van wijn bij tonijn, is niet al te ingewikkeld maar wel heerlijk divers en mits over na gedacht een super ervaring. 

 

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?