Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Wijn bij kaasfondue

Wijn bij kaasfondue

Welke wijn bij kaasfondue? Kaasfondue daar kun je het hele jaar van genieten. In de zomer kies je voor een lichtere stijl, in de winter voor een stevig pannetje. Ik geef je twee recepten. Eén voor een traditionele Zwitserse kaasfondue en één voor een kaasfondue met geitenkaas. Met tips voor een lekkere wijn bij kaasfondue. Welke wijn bij kaasfondue je kiest is afhankelijk van met welke kazen je de fondue maakt. Een paar tips vind je bij de recepten. Je hoeft overigens niet dezelfde wijn ín de fondue te doen als de wijn bij kaasfondue. Kies daarvoor een simpele wijn

  • Smaak
    • Eenvoudig
    • Elegant
    • Fris
    • Fruitig
  • Druivenras
    • Pinot Blanc
  • Land
    • Frankrijk
  • Regio
    • Elzas
  • Wijnhuis
    • Eugene Meyer
  • Soort wijn
    • Wit
  • Lekker bij
    • Groenten
    • Kazen
    • Schaal en schelpdieren
    • Vis
  • Op hout gerijpt
    • Niet bekend
  • Afsluiting
    • Kurk
  • Biologisch
    • Ja
  • Oogstjaar
    • 2015
  • Prijs
    • tot € 20,00

Welke wijn bij kaasfondue met Zwitserse kaas?

Kaasfondue is altijd wat aan de zware kant. Kies als tegenhanger bij deze Zwitserse kaasfondue dan ook een verfrissende witte wijn. Deze Pinot Blanc of een Oostenrijkse Grüner Veltliner passen perfect. Wil je een meer avontuurlijke wijn bij kaasfondue? Ga dan voor een Vinho Verde, een frisse wijn uit het noorden van Portugal.

Zwitserse kaasfondue, het recept.
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
• 275 gr Gruyère, grof geraspt
• 275 gr Emmentaler, grof geraspt
• 1 teentje knoflook
• 500 ml witte wijn
• 1 el maïzena
• 1 borrelglaasje kirsch (of witte wijn)
• zwarte peper uit de molen
• Om te dippen: stevig brood en wat rauwkost zoals reepjes paprika, bloemkool- of broccoli roosjes, witlofschuitjes, plakjes komkommer etc.
Wat je gaat doen:
• Wrijf een pan met dikke bodem in met een teentje knoflook
• Giet de wijn in de pan en verwarm langzaam
• Als de wijn begint te borrelen doe je het vuur ietsje lager voeg je beetje bij beetje al roerend de geraspte kaas toe
• Roer de maïzena los met de kirsch (of witte wijn) en roer dat door langzaam door de kaasfondue
• Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe
• Serveer de kaasfondue met stevige brokjes brood en naar wens wat rauwkost.
• Én vergeet natuurlijk de witte wijn bij de Zwitserse kaasfondue niet! Enjoy!

Welke wijn bij kaasfondue van geitenkaas?

Kies bij deze fondue voor een lichte, frisse en zacht-kruidige rosé. Een mooie wijn bij kaasfondue van geitenkaas is bijvoorbeeld de Le Globe Grenache of Pierre & Paul Côtes de Provence

Kaasfondue van geitenkaas, het recept.
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
• 350 gr belegen geitenkaas (zonder korst gewogen), geraspt
• 150 gr zachte geitenkaas(ook zonder korst) en in blokjes gesneden
• 350 ml droge witte wijn
• 1 teen knoflook, uitgeperst
• 2 tl maïzena + 1 el witte wijn
• 1 tl verse tijmblaadjes
• Zwarte peper uit de molen (en eventueel wat zout)
• Om te dippen: stevig brood en wat rauwkost zoals reepjes paprika, bloemkool- of broccoli roosjes, witlofschuitjes, plakjes komkommer etc.
Wat je gaat doen:
• Breng de wijn met de knoflook aan de kook
• Zet het vuur iets lager en voeg onder voortdurend roeren de geraspte geitenkaas geleidelijk toe aan de wijn. Zorg dat de massa op temperatuur blijft, maar niet kookt
• Voeg vervolgens de blokjes zachte geitenkaas toe en roer door tot ze gesmolten zijn
• Als het geheel niet goed bindt, meng je de maïzena met de eetlepel witte wijn en voeg je dit al roerend toe aan het kaasmengsel totdat het geheel goed gebonden is
• Voeg de verse tijm toe en naar smaak zout en peper uit de molen
• Serveer de geitenkaasfondue met stukjes stevig stokbrood en lekker veel rauwkost.
• Én een frisse rosé wijn bij de fondue met geitenkaas natuurlijk! Geniet ervan!

Zo zie je maar: er zijn veel wijnen lekker bij de kaasfondue. Wat is jouw favoriete wijn bij kaasfondue?

Chatten?
Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?