Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Wijn bij Coquilles

Wijn bij Coquilles

Coquilles worden gerekend tot de schelpdieren. De Fransen noemen deze delicatesse voluit Coquilles Saint-Jacques. Op zijn Nederlands zeggen we Jacobsmossel of gewoon Kammossel.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Wijn bij Coquilles

De coquille is eigenlijk een weekdier dat leeft op de bodem van de Atlantische oceaan en de Middellandse zee. Het beestje voedt zich met plankton en leeft in die prachtige waaierschelp die we ook kennen van de benzinestations aan de snelweg. Het schelpdiertje, klinkt lekkerder dan weekdier, heeft een bijna vleesachtige maar toch zeer zachte structuur, de smaak is wat zoetige maar zeer verfijnd. De kleinere soorten zijn wat steviger en worden nootje genoemd.
Voor wijn bij coquilles is het wel zaak om deze te eten in de periode van september tot maart. Gedurende deze tijd zijn namelijk ze op hun best. Maar ook zijn er liefhebbers die in de eerste drie maanden van het jaar wijn bij coquilles willen. Dat kan, er is wel grote kans op ruime stukken oranje kuit. Maar een echte liefhebber laat zich hierdoor niet uit veld slaan bij wijn bij coquilles.

Wijn bij Coquilles, duiken of slepen?

De coquilles, of hoe je ze ook noemen wilt zijn er kortweg in twee typen; gesleept of gedoken. Wanneer coquilles met netten van de bodem gehaald worden, is er grote kans op veel zand in de schelp en beschadigde exemplaren. Worden ze gedoken, dan is de kwaliteit op zich niet beter, maar het visje zal schoner zijn. En zand smaakt nergens lekker bij en zeker niet bij wijn bij coquilles. 

Wijn bij Coquilles wat moet ik kiezen?

Wijn bij coquillesis dus een delicate kwestie. Is de wijn bij coquillete heftig dan gaat de fijne smaak van de mossel verloren. Is de wijn bij coquilleste eenvoudig dan doe je deze zeevrucht te kort. Daarom moeten we kijken hoe de coquille verwerkt wordt. Rauw, naturel dan is een riesling een super begeleider. De wijn bij coquilles die gegrild of gebakken zijn hebben meer plezier van pinot grigio achtige wijnen. Maar is er een romige saus in beeld bij wijn met coquilles dan praten we het liefst over een chardonnay, vol maar niet te zwaar of een viognier met puntje hout. Dan is combineren van wijn bij coquilles opeens een kinderspel, maar dan wel voor volwassenen. 

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?