Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Leo Hillinger

Leo Hillinger

Leo Hillinger nam na zijn modellen carrière in 1990 het bedrijf over van zijn vader. In 2004 opende hij zijn vernieuwde bedrijf. Het moest volgens Leo een gebouw worden waar het proeven van de Hillinger wijnen, tussen de vaten en met uitzicht op de wijngaarden plaats kon vinden. Het werd het eerste wijnbedrijf met een moderne uitstraling in het Oostenrijkse Burgenland.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

De Filosie van de Hillinger wijnen

Hillinger zegt: “wanneer je de druif respecteert en liefhebt, dan moet je haar ook alle beschikbare technische middelen ter beschikking stellen, voor het meest optimale resultaat”. De wijnen hebben een fantastisch, modern en marketing doordachte uitstraling waarmee hij de wereld verovert. Hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften. 

Hillinger wijnen en nevenactivitetien 

Naast de 100 hectare wijngaarden houdt hij zich ook bezig met een ‘gezondheidsdrank’ en een ‘bio boerderij’. Ook is hij zeer succesvol in het uitbaten van wijnbars, zo opende hij in Jois zijn thuisbasis, maar ook in Parndorf, Wenen (zelfs twee), Salzburg, Kitzbühel en Linz een ontmoetingsplek waar men naast het genieten van Hillinger wijnenen het kopen ervan zich ook aan ‘Hillinger merchandising’ te buiten kan gaan van glaswerk, delicatessen tot kleding. In Jois organiseert hij educatie- en informatiedagen over wijn in het algemeen en Hillinger wijnenin het bijzonder. Maar ook is het mogelijk voor een tractor-safari met picknick en zelfs om in de wijnkelder te trouwen, met glas Hillingerwijn.

Hillinger van nature

Leo is een man die geen grenzen kent in zijn ondernemingsdrift. Dat zijn behoefte aan ‘nieuwe’ uitdagingen zich soms ook dicht bij huis voordoen bleek drie jaar geleden. Hij ontdekte dat in de zogenaamde ‘nursery’ een plek waar men druivenrassen onderzoekt en beheert die niet van oudsher in de regio thuishoren: de sangiovese-druif. Hij kocht de hele oogst van deze Toscaanse druif op om er een vin naturevan te maken. Leo geeft wat de mensen willen: Brood, Hillinger wijnenén Spelen.

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?