Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Klantenservice

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren (herroeping)?

Om artikelen te retourneren vragen wij je onderstaand formulier volledig in te vullen. Als een formulier onvolledig is ingevuld, kan het langer duren voordat je retour is behandeld. Je kan op elke wijze herroepen, zolang dit via een ondubbelzinnige verklaring gebeurt (per e-mail/post/herroepingsformulier). Daarnaast gelden er een aantal voorwaarden voor de retourprocedure. Deze worden hieronder toegelicht.

 

Voorwaarden
- De bestelling dient zo ver dit mogelijk is, in originele (of vergelijkbare) en onbeschadigde verpakking teruggestuurd te worden.
- Bij onjuist gefrankeerde zending zullen wij de kosten bij jou in rekening brengen. 
- Je mag de producten beoordelen zoals in een winkel ook mogelijk is. Mocht er meer met de producten gedaan zijn dan het beoordelen daarvan (om te kijken of je het wilt houden) en hierdoor schade of gebruikssporen zijn ontstaan, kan er waardevermindering in rekening worden gebracht.
- Je draagt zelf het risico van de retourzending mocht deze zoekraken.

 

30 dagen bedenktijd
Je kunt binnen 30 dagen na aankoop zonder opgave van reden je bestelling herroepen en vervolgens retourneren naar onderstaand postbusadres. Geef je in deze 30 dagen aan ons door dat je je bestelling wilt herroepen, dan heb je na die mededeling nog 14 dagen om de producten terug te sturen.

 

Geld terug
Als je ervoor kiest om je geld terug te krijgen in plaats van een vervangend product, dient het product binnen de genoemde tijd geretourneerd te worden. Je hebt een bedenktermijn van 30 dagen. Dit gaat in op de dag nadat je het product hebt ontvangen. Nadat je hebt aangegeven dat je wilt herroepen, heb je nog 14 dagen om de producten terug te sturen. Als je retourzending buiten deze termijn valt heb je nog wel recht op een vervangend product, maar vergoeden wij niet het aankoopbedrag.

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan inclusief de leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. 

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zo'n terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of jij hebt aangetoond dat de je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

 

Verzending
De retour kosten zijn voor eigen rekening. Mocht je een ondeugdelijk product hebben ontvangen, dan vergoeden wij jouw standaard retourkosten. 

 

Garantie
Voor alle artikelen die je bij Allewijnen.nl koopt geld de wettelijke garantie. Denk je aanspraak te maken op onze garantie, stuur dan een mail naar onze klantenservice: klantenservice@allewijnen.nl 

 

Terugbetaling
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan inclusief de leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

 

Staffelkorting producten
Indien je meerdere dezelfde producten afneemt, krijg je bij Allewijnen.nl staffelkorting. Hoe meer je afneemt, hoe hoger de korting. Als je van deze ‘staffel’ één of meerdere producten retourneert en je wilt hiervoor je geld terug, krijg je mogelijk niet hetzelfde bedrag terug.

Bijvoorbeeld:
Je besteld 3 dozen wijn, hierbij krijg je staffelkorting voor 3 dozen. Wanneer je deze ontvangen hebt stuur je 1 doos terug (niet meer nodig, overbodig etc.). Dan kijken wij naar de verkoopprijs voor 2 dozen wijn, trekken dit van het totaal bedrag af, en het verschil krijg je dan terug. Dit doen wij om misbruik te voorkomen. Bij verkeerde levering of schade etc. wordt dit uiteraard apart behandeld. Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

 Let op
Bij onderstaande regels vervalt het recht op een vervangend product/geld terug.
- Geopende flessen, tenzij de kwaliteit van de inhoud onvoldoende is.
- Wijnen die slecht zijn geworden doordat ze te lang bewaart zijn.
- Wijnen die zijn gaan oxideren door uitdroging, door het verkeerd bewaren van flessen.
- Wijnen die niet bij Allewijnen.nl zijn gekocht.

 

Klik hier om het formulier voor herroeping (retouren) te downloaden

(je kunt ook het standaard modelformulier voor herroeping gebruiken)Je dient het retourformulier uitgeprint bij de retourzending te voegen! 

Postbusadres:
Allewijnen.nl
Eerste Stegge 2
7631 AE Ootmarsum

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?