Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Hiedler

Hiedler

Wijn als uitdrukkingsvorm van tijd en herkomst, waarbij liefde en passie voor het detail het tot kunst verheffen, zo willen wij het zien, voelen en beleven” deze woorden geven weer hoe de familie Hiedler in Langenlois in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen denkt over het ‘geschenk’ zoals zij hun wijngaarden noemen. Ze vinden dat ze de plicht hebben om voor dit land te zorgen, het natuurlijke evenwicht te bewaren en door te geven aan volgende generaties. Hierbij hoort natuurlijk ook het omgaan met organische stoffen, mest en zeer terughouden te zijn met chemische middelen. Alleen op die manier kan de druivenstok gezonde levendige Hiedler wijnen produceren.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Ludwich junior en senior en hun Hiedler wijnen

“Ludwig jr. is samen met zijn vader Ludwig sr. verantwoordelijk voor het maken en de verkoop van hun assortiment van grote klasse en internationale faam. Waarbij de grüner veltliner een van hun belangrijkste instrumenten is. Maar natuurlijk hebben zij op hun 30 hectare wijnbouwgrond ook riesling, weisser burgunder en een paar rode rassen waaronder de favoriet van zijn moeder Maria Angeles; de pinot noir maar alle wijnen dragen het stempel Hiedler wijnen. De grüner veltliner is Oostenrijks meest aangeplante druif voor witte wijn. Ludwich is buitengewoon trots op hun ‘Familien reserve’ die zeven jaar op acaciahout rijpt, en slechts uitsluitend in topjaren gemaakt wordt. Uiteraard zijn deze top Hiedler wijnen kostbaar.

Hiedler wijnen en hun symbolen

Dat de familie Hiedler in historische voetstappen opereert geven de bij de ingang van de kelder op twee pilaren staande uilen weer. De uil van oudsher het symbool van wijsheid, rust en bestendigheid, zit op een stapel boeken en de andere op een druiventros. Zij staan voor de verbinding met de wetenschap, ervaring, cultuur en de natuur. Gelijker tijd staat de uil voor een lang leven, elegantie en balans wat weer terugkomt in de kwaliteit van hun Hiedler wijnen. Wie is er niet jaloers op deze levenswijsheid?

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?