Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Bodega Iniesta

Bodega Iniesta

La passión va por dentro, dit motto wordt gebruikt door de man, die in tweezduizendtien met zijn grote teen in de 116deminuut een hele natie in rouw dompelde. Ja dan heb ik het inderdaad over de middenvelder van het Spaanse nationale voetbalteam en oud-speler van Barcelona; Andrés Iniesta.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Ontstaan van de Iniesta wijnen

De sympathieke Spanjaard vertrok op twaalfjarige leeftijd naar de voetbalschool van F.C. Barcelona. Toen hij op zijn zestiende verjaardag zijn eerste profcontact kreeg vroeg hij zijn vader wat hij toch met al dat geld moest gaan doen. De familie Iniesta bezat zoals bijna iedereen in zijn woonplaats wat druivenstokken en een aantal olijfbomen. Hij volgde het advies van zijn vader op door Iniesta wijnen op te richten. Voorzichtig werd er een plan gemaakt voor het bouwen van een Bodega. In 2010 was het zover. Bodega’s Andrés Iniesta wijnen was een feit, de eerste oogst onder zijn eigen naam kwam op de markt. Dit was het begin van een successtory die zijn voetbalcarrière benaderd.

Hoe ziet het met de wereldbeker en iniesta wijnen

Het dorp Fuentealbilla was lang een ingeslapen provinciestadje. De inwoners hadden niet meer ambitie dan een rustig leven te leiden met na een dag hard werken een goede maaltijd en een glas Iniesta wijn.Dit leven veranderde toen op 11 juli 2010 ’El Genio’hen het mooist denkbare geschenk schonk; “de Wereldbeker” 

Iniesta en zijn wijnhart

Voor hen die voetballen een bijzaak vinden, en het toch vooral om de wijn gaat en dan met name de kwaliteit ervan, kan ik geruststellen. Want naast zijn balgevoel is Andrés ook voor het maken van wijn in de wieg gelegd. Van de basis Iniesta wijn‘Corazon Loco’ tot aan de topwijn ‘Premium’ is het volop genieten van de typisch Spaanse tempranillodruif.

De Iniesta wijngaarden worden met de groots mogelijke zorg omgeven, grote delen worden biologisch bewerkt, een werkwijze waar men op den duur helemaal op over wenst te gaan. 

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?