Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Barolo wijn

Toscane is het Bordeaux van Italië dan is Piëmonte toch zeker de Bourgogne. Het heeft dezelfde kleinschaligheid in wijngaarden met hun eigen type Barolo wijn. De boeren zijn er nog echt wijnboer, maar bovenal is het de verfijning, subtiliteit of zo je wilt de elegantie maar dan wel op het hoogst niveau dat dit gebied te bieden heeft.

Opgepast: ‘drink een Barolo nooit te jong!’

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Wat is er zo bijzonder aan een Barolo wijn?

Naast bovengenoemde eigenschappen is een Barolo wijn altijd gemaakt van één druif; de nebbiolo. Bijna alle Barolo wijn wordt handmatig geoogst en tijdens het gistingsproces wordt er alles aan gedaan om de tannines zo zacht en elegant mogelijk te houden. Hoewel de Barolo wijn een behoorlijke houtrijping krijgt van minimaal 24 maanden en ook nog eens een jaar op fles moet rijpen alvorens hij verkocht mag worden (dit is verplicht) blijft de wijn door zijn perfecte zuurgraad toch elegant. Ook moet het alcoholpercentage minimaal 13% zijn waardoor de wijn altijd lekker vol smaakt. Waarna een wijn ontstaat die intens en subtiel geurt naar kruiden en confituur, teer en bloemen zoals viooltjes en rozen. De wijn beschikt over een opvallende elegante structuur  en is nooit plomp of overheersend maar gedoseerd alle aspecten van de druif weergeeft. Zeer opvallend is de balans in zuur, sappigheid en kracht, het recept voor een topwijn.

Wanneer drink je een Barolo wijn?

Een Barolo wijn behoort tot de top in de Italiaanse rangorde. Dat zo’n wijn nooit echt heel goedkoop kan zijn spreekt vanzelf, toch kun je al snel genieten van de overweldigende eenvoud van een Barolo wijn zegt Walter Lodali. Zijn instap Barolo is toch al vaak imponerender dan veel andere wijnen uit de regio, en laat zich bij een serveertemperatuur van 18°C buitengewoon goed combineren met aubergines met paddenstoelenragout of een groente risotto met gestoofde niertjes. Want zegt Walter Lodali hoe imponerender de wijn des te eenvoudiger de wijn.

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?