Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Antoine Stoffel

Antoine Stoffel

Ten zuidwesten van Colmar, het hart van de Elzas, ligt Eguisheim. Het dorp is gebouwd op de restanten van een dertiende-eeuws kasteel en geheel omgeven door wijngaarden met als toppers de grand crus: ‘Eichberg’ en ‘Pfersigberg’. Beiden beroemde Stoffelwijnen in hun assortiment.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Stoffel wijnen

Eguisheim leeft van de wijn, het ademt wijn, net als de familie Stoffel die hun kelders en proeflokaal hebben aan de rue de Colmar nummer 21. Zij lokken de passanten met de tekst: Vins Fins D’Alsace, vente directe. Niet bijster origineel, maar dat is de familie Stoffel ook niet. Zij blinken vooral uit in degelijkheid, alhoewel….sinds Matthieu zijn opleiding aan de wijnbouwschool in Beaune afgerond heeft neemt hij het voortouw om het bedrijf de toekomst in te loodsen. Zijn moeder Annick en oma Jacqueline verkopen nog steeds een groot deel van hun Stoffel wijnen aan huis. Matthieu besteed zijn tijd aan zijn missie, het omzetten van het bedrijf naar de biologische wijnbouw. Ook is hij bezig met het selecteren en isoleren van de oogsten van de diverse wijngaarden om te zien hoe zij zich ontwikkelen. Alle percelen worden apart gevinifieerd en krijgen een andere naam of toevoeging mee op het etiket. Zo kan hij uit een wijngaard soms wel drie verschillende Stoffel wijnen (kwaliteiten) produceren. Naast al deze werkzaamheden is hij aan het experimenteren met zijn grote liefde; de pinot gris. Hij kijkt in hoeverre de druif baat heeft met de lagering op barrique (houten vat van 225 liter).

De toekomst van Stoffel wijnen

Het is een grote wens van Matthieu om de hobby van zijn grootvader Antoine weer op te pakken; naast het maken van Stoffel wijnen om ‘eau de vie’ (wijn- of fruitdistillaat) te distilleren. Zijn grootvader deed dit met overgave en niet zonder succes. Zou hiermee de cirkel dan weer rond zijn bij deze fantastische, gastvrije en toekomstgerichte Elzasser wijnbouw-familie met hun Stoffel wijnen

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?