Ons assortimentMenu

Voor elke gelegenheid de juiste wijn!

Amarone wijn

Amarone wijn

Veneto is waarschijnlijk Italie’s meest productieve wijnregio. Veelal veroorzaakt door de hoge opbrengsten per hectare. Toch is hier ook een wijn te vinden waar men zorgvuldigheid, geduld, kwaliteit en vakmanschap hoger in het vaandel heeft dan hoeveelheid: de Amarone wijn. De officiële naam is D.O.C. Recioto Amarone della Valpoicella Classico.

Er zijn geen producten die voldoen aan je selectie.

Wat is een Amarone wijn? 

De beste Amarone wijn wordt gemaakt van de druiven: corvina, rondinella en molinara. En komen van de kalk en leisteen houdende bodem met leem. Na de handmatige oogst worden de druiven tot eind januari, begin februari ingedroogd. Hierbij worden de druiven op speciale droogzolder gehangen of in mandjes bewaard. Hierbij verliest de druif een groot deel van zijn vocht terwijl de opgebouwde suikers en de zuurgraad behouden blijven. De gisting wordt hierna in gang gezet en vindt gedurende 21 dagen plaats. Regelmatig wordt de hoed ondergedompeld om nog meer extract te verkrijgen. Gedurende 30 maanden rijpt de wijn nog op nieuw en gebruikt hout en 6 maanden op fles voordat deze verhandeld wordt.

Hoe smaak een goede Amarone wijn?

Hoe de wijn op zich smaakt kun je niet veel aan veranderen, wel is het mogelijk om de optimale condities waaronder u deze bijzonder Amarone wijn gaat drinken te beïnvloeden. Zorg altijd voor een ruim glas, laat de Amarone wijn enige tijd ‘bijkomen’ totdat die de temperatuur van 18 graden heeft aangenomen. Dan ervaart u een bedwelmende geur van rozen, kersen, marsepein en vanille. Veel rijpe tannines verlenen de wijn ruggengraat, lengte. Door het machtsvertoon heen proeft u  hoewel de wijn volmaakt droog is een aromatisch zoete volle zwoele smaak. Een wijn met een enorm rijpingspotentieel. Toch blijft ondanks het hoge alcoholpercentage de wijn elegant en fijnnervig, ja zelfs subiel, dat kun je wel aan Stefano en Antonio van Roberto Mazzi & Figli uit Negrar overlaten.

Vraag: “Wanneer is het beste moment om een Amarone wijn te drinken?”

Antwoord: “Elk moment dat je bijzonder wilt maken en koesteren voor later”

 

Wat zoek je?
Sluiten
Uit welk land?