Spiegelau wijnglazen van kristal

Spiegelau Wijnglazen

Je weet alles van wijnen en de enige ontbrekende schakel is het perfecte glas voor deze mooie wijn, een spiegelau wijnglas. Je wilt alleen het meest elegante glas kopen. Een mooie setje luxe wijnglazen. Spiegelau maakt al glazen sinds 1894 en ze worden nog steeds in Duitsland gemaakt. Ze maken hun eigen kristal en de kwaliteit zorgt ervoor dat het voor altijd zal meegaan.

De vorm van de glazen is uniek en dat geldt ook voor de manier waarop ze zijn ontworpen. Het is niet alleen een gewoon wijnglas maar ook een prachtig kunstwerk.

Stel je eens voor…

Stel je eens voor dat je in je favoriete restaurant heerlijk zit te eten. De wijn die je hebt besteld is van superieure kwaliteit en hij smaakt heerlijk. Samen met je diner geniet je van een explosie aan smaak en puur genot. Je besluit nog eens op het etiket van de fles te kijken zodat je precies dezelfde wijn voor thuis kunt bestellen. De voorpret is er al, je wilt je vrienden kennis laten maken met deze fantastische nieuwe wijn die je hebt ontdekt.

Doos wijn besteld

Eenmaal thuisgekomen bestel je een doos van dezelfde wijn voor mooie avonden thuis. Of je bewaart een paar flessen speciaal om cadeau te doen aan je beste vrienden. De spanning stijgt als je je doosje binnenkrijgt en zodra de situatie zich voordoet, schenk je trots jouw wijn. En toch is het helaas niet helemaal wat je had verwacht. Je vraagt je af hoe het kan dat dezelfde wijn in een restaurant zoveel beter smaakt dan thuis?

Flessen rode en witte wijn in mooie houten kisten
Flessen rode en witte wijn in mooie houten kisten

De invloed van materiaal op smaak

Het kan natuurlijk zo zijn dat het met het eten te maken heeft. Maar de vorm en het materiaal van je wijnglas kan een wereld van verschil maken. Sommige experts beweren dat het combineren van het juiste glas voor specifieke wijnen van grote invloed is op de beleving van de smaak van je wijn. Het beste kristal, de vorm, de maat en de opening van het glas kunnen de smaak van wijn optimaliseren.

De invloed van vorm op smaak

Maar waarom is dat eigenlijk zo? Dat komt omdat iedere wijn z’n specifieke eigenschappen heeft die allemaal op een andere manier het best tot hun recht komen. Ten eerste zal je moeten beginnen met een glas van uitstekende kwaliteit zoals kristallen Spiegelau glazen. Daarmee kom je goed voor de dag en geef je de wijn het respect die hij verdient. Maar niet alleen het materiaal, maar ook de vorm maakt verschil.

Historie Spiegelau

De historie van Spiegelau wijnglazen brengt ons terug tot in de zestiende eeuw. De eerste keer dat deze naam opduikt in archieven is in 1521. Destijds werden de koningshuizen van Europa voorzien van spiegels gemaakt door Spiegelau. De historie beschrijft dat altijd de meest pure materialen gebruikt zijn. Inmiddels zit er 500 jaar vakmanschap in dit bedrijf. Wat begon als vakmanschap en handwerk in kristal is uitgegroeid tot volledig machinale productie gebruikmakend van de allernieuwste technologie. En toch worden er ook nog steeds super exclusieve wijnglazen met de mond geblazen.

Spiegelau maakt sinds 1885 fijne glazen in Duitsland. Het bedrijf is opgericht door Carl Spiegel die het best mogelijke glas wilde maken. Zijn eerste product was een eenvoudig wijnglas zonder steel dat hij “spiegel” noemde. Deze naam staat voor “spiegel” vanwege het glanzende oppervlak.

Verschillende soorten mooie wijnglazen van Spiegelau
Verschillende soorten mooie wijnglazen van Spiegelau
(foto: Bettine Lorenzoni / flickr.com)

“Ik hou van de uitdaging om een ​​nieuwe vorm te maken die nog niemand eerder heeft gedaan”, zei hij. “Het is als beeldhouwen in glas.”

Exclusieve glazen van robuuste Duitse kwaliteit

De ontwerpen van Spiegelau kunnen worden omschreven als oogverblindend maar simpel. De perfectie zit hem in de proportie, vorm en functie van het wijnglas van kristal. De kwaliteit van deze Duitse witte wijnglazen en rode wijnglazen is een begrip in de hele wereld en favoriet bij zowel sommeliers, professionals als privé consumenten.

Kristal van Spiegelau

Doordat Spiegelau de meest pure materialen gebruikt, is de kwaliteit van deze glazen niet te evenaren. Heb je een wijnglas van Spiegelau in de hand, dan voel je het vakmanschap van honderden jaren ontwikkeling en Duitse degelijkheid gecombineerd met exclusieve stijl, uitgevoerd in kristal.

Soorten wijnglazen

De verschillende soorten wijnglazen benadrukken de smaak van je wijn op een unieke manier. Vorm, hoogte en ontwerp zijn belangrijk voor alle soorten wijn. Laat de wijn dansen in het glas en zie de kleur van je rode wijn in kristal ontwikkelen. Geniet in stijl met al je zintuigen met de zekerheid van je kwaliteitsglas van kristal.

Witte wijnglazen

Witte wijnglazen hebben een specifieke functie die past bij witte wijn. Ze zijn smaller dan rode wijnglazen, omdat behoud van de frisse temperatuur van witte wijn belangrijk is. Afhankelijk van de soort witte wijn, zijn er verschillende witte wijnglazen voor verschillende soorten wijn. Witte wijn hoeft niet zoveel te ademen als rode wijn. De smallere vorm van het witte wijnglas draagt zorg voor het behoud van subtiele, delicate aroma’s.

Champagne glazen

Voorheen waren Champagne glazen cilindrisch, hoog en slank. In de twintigste eeuw werd de vorm gewijzigd naar een smaller wordend glas aan de bovenkant. Een Champagne glas moet door z’n taps toelopende vorm zorg dragen voor het behoud van koolzuur in het nat. Bovendien houdt de smalle vorm van het glas de mousserende wijn langer op temperatuur.

Prachtige hoge champagneglazen van Spiegelau
Prachtige hoge champagneglazen van Spiegelau
(foto: shop-spiegelau.de)

Rode wijnglazen

Wie houdt er niet van een heerlijke medium tot volle rode wijn zoals een Barolo of een Pinot Noir? Dit soort wijnen smaken beter in een groter, bolvormig rood wijnglas. De intensiteit van de wijn wordt verhoogd door de bolvorm. Voor de vollere wijnen is de bolvorm van het glas belangrijk omdat hij als het ware de wijn richting de achterkant van de keel geleidt. De vorm van rode wijnglazen kan variëren zodat jongere wijnen worden geholpen beter te kunnen ademen.

Cabernet wijglazen

Hoewel het niet altijd zo gaat in de praktijk, is dit een proberen waard. Giet een kleine hoeveelheid Cabernet in een speciaal Cabernet glas. Cabernet glazen zijn aan de onderkant wat breder, waardoor de wijn goed kan ademen, terwijl de smalle bovenkant van het glas het aroma vasthoudt. Als je eens probeert op deze manier wijn te proeven, zal je zien dat een kleine hoeveelheid in het juiste glas, echt iets doet met de wijn. Je zult zien dat al je zintuigen aan bod komen.

Zinfandel wijnglazen

Door haar smallere buik dan bijvoorbeeld de Cabernet glazen, brengt de vorm van een Zinfandel wijnglas het rijke bouquet van bepaalde soorten wijn beter naar voren. Vooral kruidige wijnen met bessen en andere vruchten komen met dit glas volledig tot hun recht. Haar dunne rand stuurt de wijn naar het midden van de tong zodat de zuren en vruchtsmaken het best tot hun recht komen.

Bordeaux wijnglazen

Spiegelau wijnglazen voor Bordeaux hebben een specifieke vorm. Bordeaux wijnglazen zijn bol en hoog om de aroma’s van vollere wijnen volledig tot hun recht te doen komen. Doordat de wijn langs de bolle vorm loopt, wordt hij perfect gechambreerd. Een mooie, diepe Bordeaux komt het best tot z’n recht in deze glazen.Nu weet je echt alles van Spiegelau wijnglazen

We hebben echt alles verteld over deze prachtige glazen wijn, het is aan jou om nu de mooiste set uit te zoeken. Succes! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *